Master of Context

De Master of Context Leergang is een ontdekkingsreis van 12 maanden die deelnemers een strategische werkplaats biedt voor het transformeren van conversaties en beelden die niet productief zijn. De reis is een persoonlijke transformatie, vanuit het lineaire denken kunnen persoonlijke beelden en percepties opduiken. Wanneer men deze meester is geworden ontstaan vaak innovatieve, inclusieve ideeën en acties die de prestaties van de organisatie en de hele branche ten goede komen.  In deze 12 maanden komt men ongeveer 5 keer samen in bijeenkomsten van 2 of 3 dagen, inclusief overnachting.

De Master of Context leergang is afgelopen jaren op twee verschillende locaties gehouden, natuureiland Tiengemeenten en In de Rozenhof. Tiengemeenten is een ‘onbewoond eiland’, waar je omringd wordt door complete rust en natuur. Hier hebben de eerste leergangen plaatsgevonden. Nu is dit de locatie waar de jaarlijkse samenkomst van de diverse leergangen wordt gehouden. De andere locatie, waar we vaak verblijven is In de Rozenhof, een Rijksmonument aan de Linge, een boerderij omgeven door natuur.

Deelnemers komen van diverse organisaties en functies uit de maatschappij, zo participeerden vanuit onze partner Bernhoven een bestuursvoorzitter, een chirurg, de HR directeur en een OK-medewerker.

Jaarlijks vindt er een bijeenkomst plaats van alle vorige leergangen, verder zullen er binnenkort verdiepingsbijeenkomsten zijn voor Masters die zich willen verrijken met de laatste ontdekkingen en inzichten op dit gebied.

Mensen uit vorige leergangen werken momenteel ieder in hun eigen rol aan het wegnemen van onwerkbare contexten en beelden die samenwerking in de weg staan. Dit is in onze ogen een essentiële competentie voor de directie en management van elke organisatie; een klimaat creëren waar het beste in de mens naar boven kan komen.

Ook zijn er onder andere initiatieven ontstaan om in een ziekenhuis op nieuwe wijze om te gaan met calamiteiten en de evaluatie ervan. 

In Bernhoven is er een eigen Bernhoven Lab ontstaan waar we in een co-productie met Silk en de opgeleide masters een geheel eigen strategische werkplaats hebben gebouwd waar elke medewerker drie dagen kan ervaren wat het DNA van Bernhoven is.

Andere Masters zijn opgeleid om een eigen Lab te organiseren en doen dit momenteel met veel plezier voor leraren in Rotterdam Zuid.

De Master of Context Study is voor mensen die minimaal een keer hebben deelgenomen in het Lab zelf. Wilt u meer weten of een vrijblijvend intakegesprek aanvragen? Doe dat dan hier.