Over de oprichters

Foto HNY gecentreerd zwart wit

Welkom op de website van het Silk Lab.
Wij zijn Vasko Vasic en Johannes Leerink.

Ogenschijnlijk zijn we elkaars tegenpolen:

Vasko (1970) leidt een innerlijk leven en hij heeft zich sinds zijn schooltijd zo veel mogelijk van de maatschappij onttrokken om zich te wijden aan de wereld van beleving en waarneming.

Johannes (1964) heeft zich na zijn rechtenstudie in de wereld van het bedrijfsleven gestort om zo snel mogelijk de maatschappelijke top te bereiken. Toen hij dat naar zijn idee bereikt had, is hij zijn opgedane inzichten gaan gebruiken als consultant/trainer bij grootschalige veranderingen in organisaties.

Toen we door die schijnbare tegenstelling heen keken en in gesprek kwamen, bleek dat beiden gepassioneerd onderzoeker zijn van de menselijke werkelijkheid.

Ons gesprek begon in 2010 op de Erasmus Universiteit waar we elkaar voor het eerst ontmoetten.

Vasko is getrouwd en heeft 2 jonge kinderen.
Vasko zijn grootste passie is het onderzoeken van het fenomeen werkelijkheid. Het leven zelf is zijn laboratorium.

“In 2010 was ik op de Erasmus om mijn bevindingen te delen met wetenschappers. Ik vond het doodeng en dacht – wat heb ik nu te delen als autodidact aan al die slimme mensen. Maar ik kon niet anders dan er mee de wereld in gaan. Op aanraden van een professor ontmoette ik Johannes.
Johannes was hetzelfde fenomeen op het spoor maar vooral vanuit de bedrijfskundige kant. Hij was samen met een groepje ondernemers het gesprek begonnen met de wetenschap.

Onze gezamenlijke ontdekkingen hebben we uiteindelijk overdraagbaar gemaakt via het Silk Leadership Lab.”

Johannes is getrouwd en heeft 3 kinderen; 2 tieners en een student.

“De rode draad in mijn leven gaat over het ervaren van vrijheid. Ik ben na mijn studie gaan werken bij een multinational en ontdekte al snel dat zelfs “de baas zijn” mij nog steeds niet de vrijheid gaf die ik zocht. Daarna had ik een prachtig inzicht. Ik ontdekte dat vrijheid niet iets is dat je moet zoeken, maar iets is waarvan je zelf de bron bent. Ik heb de volgende 11 jaar besteed om dit inzicht fenomenologisch te onderzoeken en om in het bedrijfsleven aan te tonen dat mensen die vrij zijn beter presteren.

Sinds ik Vasko heb ontmoet is de ontdekkingsreis pas echt in een stroomversnelling geraakt.”

In het Silk Lab maken we je graag deelgenoot van ons gesprek. We worden blij als je de ervaring hebt weer 100% eigenaar te zijn van alles wat er in je leven gebeurt. Dit is mogelijk als je datgene gaat ontdekken wat je waarneming kleurt, beperkt en vervormt. Het Lab is hiervoor de ideale werkplaats.